Informació i reserves:
turisme@arbocenc.cat

N/A

Popularment es diu que l'Arboç és el poble de les cases boniques, o que l'Arboç és "Terra de bon vi i de puntes al coixí". Sigui com sigui, l'Arboç és un poble que sorprèn el visitant. Una passejada pels seus carrers del nucli antic descobreix als visitants una vila amb molta història i amb moltes tradicions.


Recomanem especialment començar per una visita a l'Oficina de Turisme, ubicada al carrer Major 37, a Cal Rosell, un edifici d'estil modernista que també alberga el famós Museu de Puntes al Coixí de l'Arboç, un museu de visita obligada per tot visitant que vulgui dir amb orgull que ha estat a l'Arboç.


L'emblemàtica Giralda de l'Arboç, el carrer Major, la plaça de la Vila, l'església de Sant Julià, les façanes d'estil modernista amb les cases porticades de la plaça, el Palau Gener i Batet, l'Hospital de Sant Antoni Abat, etc.. L'Arboç és un no acabar de bellesa arquitectònica capaç d'embadalir qualsevol visitant.


Però a l'Arboç també hi trobem una gran riquesa dels anomenats recursos turístics intangibles, com poden ser la pròpia punta al coixí local, catalogada com a Ofici Singular de Catalunya; la Festa Major de l'Arboç, catalogada com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional; o les colles de Bastons o de Diables, de les més antigues de Catalunya.

Nous senyals turístics edificis catalogats

Nous senyals turístics edificis catalogats

Nous senyals turístics edificis catalogats

N/A

La Giralda

La Giralda

La Giralda de l’Arboç es troba situada a l’avinguda Jacint Verdaguer 35 de l’Arboç. És un atractiu turístic de titularitat privada i admet exclusivament visites concertades. La visita és guiada i la seva duració és d’una hora aproximadament.

El seu preu és de 10 euros/persona per a grups de més de 20 persones i de 200 euros/grup, per a grups de menys de 20 persones

Per a més informació o reserves cal enviar un correu electrònic a l’Oficina de Turisme de l’Arboç, turisme@arbocenc.cat, o bé trucar al Tel. 697 414 973

Si sou un grup de menys de 20 persones, des de l´oficina de Turisme s’organitzen grups grans ajuntant grups més petits.

N/A

Museu de Puntes al Coixí

Museu de Puntes al Coixí

El Museu de Puntes al Coixí de l´Arboç és de titularitat pública i es troba situat al carrer Major 37 de l'Arboç. Per a més informació o reserves cal trucar a la Oficina de Turisme de l´Arboç al 977 16 77 25, o bé enviar un correu electrònic a turisme@arbocenc.cat

N/A

Hospital de Sant Antoni

Hospital de Sant Antoni

Situat al tram final del carrer de l’Hospital, carrer on es conserven algunes cases del s.XVIII, l’Hospital de Sant Antoni és un edifici modernista que va ser construït entre 1.905 i 1.911, en substitució de l´antic hospital medieval.

N/A

Palau Gener i Batet

Palau Gener i Batet

Aquest emblemàtic edifici fou manat construir l´any 1873 com a residència de Josep Gener i Batet.

N/A

Carrer Major

Carrer Major

Aquest carrer de 260 m de longitud és el centre neuràlgic de l´Arboç i acull un bon nombre d´atractius turístics. El carrer Major ha patit les vicissituds de l´historia (guerres, incendis, etc.), motiu pel qual s´hi barregen estils arquitectònics diversos i de molt variades èpoques. Encara es conserven algunes cases d'origen medieval al costat de construccions neogòtiques, modernistes, noucentistes i neoclàssiques de gran valor arquitectònic.

N/A

Església de Sant Julià

Església de Sant Julià

Coneguda com la catedral del Penedès, per les seves grans dimensions, l´església de Sant Julià de l´Arboç va començar a construir-se cap al 1630 i les obres es varen finalitzar cap al 1650. A l´admirar la gran nau central de l´edifici i el curt període de 16 anys que va caldre per construir-la, es pot avaluar el gran esforç que va suposar per una vila, en aquell moment, d´escassos 900 habitants la consecució d´un projecte d´aquesta magnitud; i més, tenint en compte que, entre tant, es desenvolupava al nostre país la Guerra dels Segadors (1641-1659).

N/A