Informació i reserves: 977 167 725
turisme@arbocenc.cat

Atractius turístics

El carrer Major, la plaça de la Vila, l´esglèsia de Sant Julià, les façanes d´estil modernista amb les cases porticades de la plaça, la giralda, el Palau Gener i Batet... edificis històrics que componen un atractiu conjunt capaç d´embadalir qualsevol vianant. També és d´obligada visita al Museu de puntes al coixí on admirar aquesta artesania única de gran finor i delicadesa. La cooperativa agrícola de nova planta que compta amb unes instal.lacions d´última generació. O la visita al Cau del Tauró, que exposa la col.lecció més important d´Europa sobre aquest animal.

La Giralda

La Giralda

L´artífex d´aquesta obra va ser el veí de l'Arboç Joan Roquer i Marí. Desprès del seu viatge de noces a Andalusia, els adinerats esposos recent casats van tornar a Catalunya entusiasmats per l´arquitectura àrab. Residents a Barcelona, des d'on s'atenien els negocis familiars, en un moment donat van decidir fer-se una residència d'estiu on van voler reproduir mimèticament els elements que més el van sorprendre de l'arquitectura àrab present a Andalusia.

+ Més informació

Hospital de Sant Antoni

Hospital de Sant Antoni

Situat al tram final del carrer de l´Hospital, carrer on es conserven algunes cases del s.XVIII, l´Hospital de Sant Antoni és un edifici modernista que va ser construït entre 1.905 i 1.911, en substitució de l´antic hospital medieval.

+ Més informació

El Cau del Tauró

El Cau del Tauró

El Cau del Tauró és l'unic museu monogràfic sobre el món del tauró d'Europa. Acull la col·lecció més important d'Europa i la tercera del planeta sobre el món del tauró. Es poden apreciar taurons dissecats, mandibules, dents i més de 100 espècies d'aquest formidable i temut animal.

+ Més informació

Palau Gener i Batet

Palau Gener i Batet

Aquest emblemàtic edifici fou manat construir l´any 1873 com a residència de Josep Gener i Batet, nascut a l´Arboç l´any 1831.

+ Més informació

Museu de Puntes al Coixí

Museu de Puntes al Coixí

L´artesania de les Puntes al Coixí ha estat una de les indùstries que mès renom a donat a la vila de l´Arboç, arran de la finor i delicadesa de les seves puntes, l´originalitat dels seus motius ornamentals i les tècniques desenvolupades fruit de generacions de pràctica d´aquest art manual. No en va, la Punta Arbocenca ha estat declarada recentment Ofici Singular de Catalunya. i les puntes al coixí produïdes a l´Arboç encara avui gaudeixen de renom i solvència contrastada a nivell mundial gràcies a la tradició puntaire de la nostra vila i a l´estil i tècniques autòctones que només a l´Arboç es donen.

+ Més informació

Cooperativa agrícola

Cooperativa agrícola

Fundada el 1.919, la Cooperativa Agrícola és un dels pilars de l´economia arbocenca, ja que aquesta entitat s´ha convertit en una de les més importants de la comarca.

+ Més informació

Carrer Major

Carrer Major

Aquest carrer de 260 m de longitud és el centre neuràlgic de l´Arboç i acull un bon nombre d´atractius turístics. El carrer Major ha patit les vicissituds de l´historia (guerres, incendis, etc.), motiu pel qual s´hi barregen estils arquitectònics diversos i de molt variades èpoques. Encara es conserven algunes cases d´origen medieval al costat de construccions neogòtiques, modernistes, noucentistes i neoclàssiques de gran valor arquitectònic.

+ Més informació

Església de Sant Julià

Església de Sant Julià

Coneguda com la catedral del Penedès, per les seves grans dimensions, l´església de Sant Julià de l´Arboç va començar a construir-se cap al 1630 i les obres es varen finalitzar cap al 1650. A l´admirar la gran nau central de l´edifici i el curt període de 16 anys que va caldre per construir-la, es pot avaluar el gran esforç que va suposar per una vila, en aquell moment, d´escassos 900 habitants la consecució d´un projecte d´aquesta magnitud; i més, tenint en compte que, entre tant, es desenvolupava al nostre país la Guerra dels Segadors (1641-1659).

+ Més informació