Informació i reserves:
turisme@arbocenc.cat

Hospital de Sant Antoni

Situat al tram final del carrer de l´Hospital, carrer on es conserven algunes cases del s.XVIII, l´Hospital de Sant Antoni és un edifici modernista que va ser construït entre 1.905 i 1.911, en substitució de l´antic hospital medieval.

La construcció de l'edifici fou sufragada pels fills del Josep Gener i Batet, (L´Arboç 1831 - Barcelona 1900), i realitzada per l´arquitecte Eugeni Camplloch Parés (1870-1950), un dels grans arquitectes oblidats de Catalunya - que va concentrar els seus edificis modernistes a la zona del Penedès i a Buenos Aires. El constructor fou el mestre d'obres Josep Bertran Miró, esmentat com arquitecte en alguns llocs, i amb una amplia obra a l'Arboç.

En l'actualitat s'utilitza com a residència per a persones de la tercera edat a la planta superior, alhora que, a la planta baixa, al voltant del claustre, acull diversos serveis municipals, el jutjat de pau, i la magnífica i única capella modernista.

L'edifici té planta quadrada amb claustre i integra a la seva estructura una capella. En una de les façanes s'alcen dues torres quadrades, les finestres estan emmarcades amb una ornamentació d'obra vista; la ceràmica vidriada constitueix un altre element decoratiu important.